• Beste leden,

  Als besturen van SV De Lutte afdeling handbal, v.v. Lutheria en de Stichting Binnensport willen we jullie op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen aangaande de bestaande en mogelijk te realiseren nieuwe sportaccommodatie.

  We zijn zo'n 2 weken geleden onaangenaam verrast door de verhuurder met zijn voornemen om per 1 februari de kleine zaal te sluiten tbv het creëren van twee padelbanen. Middels een kort geding dat we samen met de gemeente wilden aanspannen, hebben we dit nog weten te voorkomen. De verhuurder wilde geen kort geding en heeft daarom besloten de reeds lopende scheidslieden procedure af te wachten. Deze was gestart vanwege de impasse die is ontstaan tussen de gemeente en de verhuurder omtrent financiële afspraken. Dit geeft ons iets langer de mogelijkheid om oplossingen te zoeken voor de ontstane situatie. Echter is de verhuurder wel begonnen met de ontmanteling van de kleine zaal, tegen de afspraken in en is door de nieuwe huurder inmiddels, via sociale media en krant, de publiciteit gezocht.

  Hiermee worden we als huidige gebruikers van de hal in een lastig parket gebracht. Praktisch gezien lopen we er als gebruikers tegenaan dat we de 3 velden in de hal met alle verenigingen moeten delen. Willen we niet elke avond tot 23 uur trainen dan betekent dit dat er niet standaard meer 2x in de week getraind kan worden door teams die dat nu wel doen. Het kan ook betekenen dat er eerst volleybal in de hal is, dan 1,5 uur handbal en dan weer volleybal, dus meer tijd kwijt met op- en afbouw. Kortom jullie als leden gaan absoluut merken dat de uren, door de komst van de padelbanen, niet meer verdeeld kunnen worden over de complete accommodatie.

  Samen met de gemeente proberen we hier een oplossing voor te vinden, maar dat is een traag proces en we vinden dat jullie als leden eigenlijk zsm duidelijkheid moeten hebben. Maar dat is dus erg lastig te geven.

  Naast de perikelen rondom de huidige locatie zijn we ook erg druk met het toch zsm realiseren van de nieuwe accommodatie die toekomstgericht gebouwd zal worden. Totdat die gerealiseerd is, wordt het naar verwachting nog wel even behelpen. Hierbij doen we een beroep op jullie als onze leden om er samen het beste van te maken. Samen sporten verbindt en verbroedert, laten we dat niet uit het oog verliezen.

  Mocht er behoefte zijn aan meer of aanvullende informatie neem dan contact op met 1 van de bestuurders.

  Namens de besturen van SV De Lutte afdeling handbal, Volleybalvereniging Lutheria en de Stichting Binnensport,
  Linda Nijhuis, Maarten olde Scholtenhuis en Peggy Rolink